Laadukkaat keppihevoset käsityönä Villa Varsalta

Keppihevosten materiaalit ja valmistusprosessi

Täyte- täytteissä käytetään Suomenlampaan villaa. Villa keritään, pestään, kuivatetaan ja karstataan, jonka jälkeen se on valmis täytteeksi.

Pintamateriaali- Hevosten kankaat ovat eri väreissä olevaa pellavaa. Pellava pestään, kutistetaan, kuivataan ja silitetään, jonka jälkeen se on valmis käyttöön. Muutamia kappaleita myös velboasta (lyhytkarvainen karvakangas) on saatavilla.

Varsi- Varsi on tasalaatuista ja hienoksi hiottua mäntypuuta.

Kiinnitykset- Hevosen kiinnitys keppiin tehdään solmimalla puuvilla/pellavanarulla. Silmät ja sieraimet ovat aitoa nahkaa/huopaa riippuen kiinnitys materiaalista. Harjat ovat valinnan mukaan joko 100 % villaa eri laaduissa ja väreissä tai 100 % bambua. Harjat kiinnitetään kaksoiskiinnityksellä käsin pysyvyyden vuoksi.

Suitset- Suitset ovat aitoa nahkaa ja niitä on saatavilla monissa värissä. Suitsien nahka leikataan ja tikataan sekä kokoamisessa käytetään metallisolkia ja renkaita. Suitsien kuolaimet ovat aidot minikuolaimet. Suitset kestävät leikkiä ja niitä voi pukea ja riisua mielin määrin.

Ikäsuositus ja hoito-ohjeet:

Hevosta ,varsaa tai varusteita ei suositella alle 3- vuotiaille.

Hevosen kanssa voi mennä sateessa ja kahlata vedessä keppiin asti, mutta se ei tykkää sukeltamisesta. Jos heppa jostain syystä kastuu niin vie se ilmavaan paikkaan kuivumaan. Jos heppaan tulee tahra niin voit miedolla pesuaineella (esim. sappisaippua) ja puhtaalla liinalla puhdistaa sen ja huuhdella kohdan lämpimän juoksevan veden alla. Tämän jälkeen heppa tarvitsee kuivumiseen ilmavan ja lämpöisen tilan. Muistathan että hevosta ei saa jättää kuumaan paikkaan esim. aurinkoon tai saunaan ! Jos keppiosa likaantuu niin voit puhdistaa sen kätevästi ihmesienellä varovasti hankaen ja tämän jälkeen pese irtolika puhtaalla kostealla liinalla.